Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

Innovationsprojektet Stadsbruk har fått 6,5 miljoner kronor för att utveckla en inkubator för odlingsföretag i staden. Projektet finns hittills i Malmö, Göteborg och i Växjö och målet med inkubatorn är att göra stadsodlares verksamhet mer ekonomisk lönsam.

 


På odlingsmarken vid Skrävlinge i Malmö odlar bland annat företaget Blomkålskollektivet. De består av sju odlare varav Anton Castenberg och Ebba Wilhelmsson är två av dem. De odlar främst grönsaker och snittblommor på friland. Deras produkter säljs senare till restaurang, florister och på marknader.
– Vi får lära oss om företagande och hur vi ska gå med vinst på vår produktion. Vi får även möjlighet att träffa andra odlare, gå på workshops och få coaching att kontakta framtida kunder, berättar Anton.


Projektledare för inkubatorn Cyrille Gaubert förklarar att det finns många som vill och kan odla.
– Det svåra är att hitta rätta kanaler att sälja sina produkter till. Med hjälp av inkubatorn går odlarna från fritidsodling till lönsamma företag.


Stadsbruk finansieras av statens innovationsmyndighet Vinnova och leds av det sociala företaget Xenofilia i samarbete med Malmö stad, Göteborg stad, Växjö kommun och SLU med flera.

 

Mikaela Bergemalm

 

Ebba och Anton är två unga entreprenörer som idag odlar på fältet i Skrävlinge

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar