Vinkunskap genom 24 länder

30.06.2017

I Stora Sessionssalen på Alnarp surrade det av idéer när vinentusiaster i form av studenter, lärare och företagare brainstormade kring Sverige som vinproducent. Workshopen leddes av Kristina Santén och på besök fanns 17 studenter från utbildningen OIV MSc in Wine Management/Montpellier SupAgro. Utbildningen pågår i 18 månader, varav elva tillbringas på resande fot. Programmet genomförs med stöd av International Organisation of Vine and Wine, OIV.

 

Under resan besöks tjugofyra länder där studenterna tar del av vinkultur och träffar yrkesverksamma inom vinindustrin. Deltagarna har olika nationaliteter och bakgrunder, några kommer från familjer med egna vingårdar. Arbeten efter utbildningen kan vara exempelvis inom vinexport/import, vinkommunikation eller turism.

 

– Fördelarna med sättet att studera är framförallt att få möta alla slags yrkesverksamma inom vinindustrin, från produktion till distribution. Vi ser mycket när vi reser som vi inte hade fått uppleva annars. Genom att besöka olika länder och exempelvis äta i deras restauranger, lär sig deltagarna om vinkulturen i de olika länderna, berättar kursledare Nicolas Goldschmidt.

En av studenterna, Marianthi Gerovassiliou berättar:


– Det är en unik erfarenhet, jag känner mig väldigt lyckligt lottad att ha möjlighet att göra detta. Vi får bra erfarenheter och ett värdefullt nätverk med vänner från hela världen.


Minna Björkhem

 

 

Taggar:

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar