Rapport om användning och risker klar

04.04.2018

”En ny rapport från EPOK, Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid SLU har nyligen kommit ut. Den beskriver vilka växtskyddsmedel som används i ekologisk produktion och vilka risker de har för hälsa och miljö.

Förebyggande åtgärder dominerar och användningen av växtskyddsmedel är begränsad. Främst biologiska växtskyddsmedel används och utöver det ett fåtal kemiska växtskyddsmedel, de flesta med låg risk för hälsa och miljö. Dessa används främst i produktion av frukt, bär och grönsaker. Arbetet är finansierat av Ekhagastiftelsen.”

– Med detta underlag vill vi belysa behovet av effektiva växtskyddsmedel i vissa grödor och ge en framåtblick över behov av framtida åtgärder och forskning för att få ett mer effektivt växtskydd i ekologiska system som samtidigt bidrar till en hållbar produktion, säger Maria Wivstad, föreståndare vid EPOK i ett pressmeddelande.

Källa: Epok

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar