Smart japansk stege fick priset

04.04.2018

 

En stege speciellt anpassad för trädgårdsbranschen och med många finurliga lösningar kammade hem vinsten i årets Elmia Garden Award. Stegen tillverkas av det japanska företaget Hasegawa och Lasse Pahlberg, vd för ARS - Nakaya Scandinavia AB, som är generalagent för Hasegawa, var mycket glad över utmärkelsen.

– Det är väldigt roligt att stegen vann, eftersom det är en produkt som fyller en lucka som branschen har saknat. Stegen är mycket stabil, säker och främjar en god arbetsmiljö. Den är helsvetsad i aluminium, så den är både lätt och samtidigt slitstark och har en mycket hög kvalitet, berättar Lasse Pahlberg.

Stegen, som har tillverkat i över 50 år i Japan, har samma form som Eiffeltornet. Stegens främre ben är teleskopiskt och kan fällas ut och regleras beroende på underlaget, så att det anpassas efter markens lutning. Den är lätt att flytta runt och placera så att det går att komma nära inpå träd och häckar utan att luta stegen mot dem.

Varje stegpinne består av dubbla steg och stegens vinkel kan ställas in så att den liknar en vanlig trappa. Det gör att trädgårdsarbetaren enkelt kan hålla sina verktyg i handen. För den som även vill kunna använda stegen inomhus medföljer gummifötter som likt klor håller stegen fäst vid underlaget.

Nyfikna kan bekanta sig med stegen på Malmö Garden Show där ARS kommer att ställa ut. Stegen finns i Sverige i fyra längder som är EU-godkända för yrkesmässigt bruk.

Erika Wallin

 

Foto: ARS – Nakaya Scandinavia AB

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar