Grannens skafferi – marknadsplats för närodlat

04.06.2018

 

Lars Ektander, som driver en gård i Väderstad, Östergötland har nyligen startat en hemsida som heter Grannensskafferi.se som är en köp- och säljsida för närproducerade råvaror. Här kan privata grönsaksodlare och odlare av närodlat enkelt och gratis lägga upp en annons på det de önskar sälja och här kan konsumenter lätt hitta närodlade råvaror utan mellanhänder. Hur, när och var köpet går till är upp till säljare och köpare.

– Anledningen till att jag startade hemsidan är att jag har överskott av ägg och viltkött att sälja och min farbror odlar grönsaker. Han hade gurkor som han inte hade någon köpare till, berättar Lars som då kom på att starta Grannens skafferi. se för att köpare och säljare lättare ska hitta varandra.

– Som odlare har man under skördetider många gånger överflöd på råvaror och på Grannensskafferi.se blir det enkelt att dela med sig av dessa närodlade råvaror, säger Lars Ektander och hoppas på så vis bidra till att minska matsvinnet.

 

Ann Richardsson

 

Läs mer: www.grannensskafferi.se

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar