Odling på tillväxt

24.08.2018

Kunskapsläget för svensk sparrisodling ser ljusare ut nu än på länge. I början av året så avslutades nämligen Tillväxt-Trädgård-projektet ”Tillväxt i svensk sparrisodling”. Under det år som projektet pågick samlade rådgivare och forskare mycket kunskap om sparrisodling som nu finns tillgängligt för alla intresserade att läsa.

Kunskap hämtades av naturliga skäl nästan uteslutande från utlandet och prioriterades efter odlares önskemål och vad som gick att få tag på. Hela fem studentarbeten gjordes i anslutning till projektet av studenter vid hortonom- och trädgårdsingenjörsprogrammet. Det var ett koncept som fungerade väldigt väl och som vi hoppas kommer att användas mer i framtida projekt.

Rådgivare och gruppen av odlare som var med under projektets gång fortsätter nu att träffas och utveckla sin gemensamma kunskap om sparrisodling.

 

Rapporten finns att läsa på internet. Med en Google-sökning på ”Tillväxt Trädgård” och ”sparris” så hittar du rätt.

 

Victoria Tönnberg HIR Skåne

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar