Två substratföretag blir ett

26.10.2018

Det finska företaget Vapo Oy, moderbolag till Hasselfors Garden AB, går samman med nederländska Dutch BVB Substrates. Den nya konstellationen kommer att heta Kekkilä BVB Oy.
Affären innebär att de blir ett av Europas ledande företag för professionell trädgårdsodling och tar nu nästa steg mot den växande globala marknaden. Båda bolagen har lång erfarenhet inom professionell odling och deras förhoppning är att kunna erbjuda fler hortikulturella lösningar till det ökade intresset av närproducerad mat, attraktiva grönytor och hållbar skötsel av färskvattenresurser. Netto-omsättningen för det nya bolaget förväntas hamna runt 240 miljoner euro och bolaget ska sysselsätta cirka 500 anställda.
Vapo är ett av Europas största företag för professionell odling och den största torvaktören i Europa. Företaget har en ledande position bland de nordiska länderna med sina väletablerade varumärken Kekkilä Garden och Hasselfors Garden. För närvarande exporteras produkter under varumärket Kekkilä Professional till över 80 länder. Dessutom säljer Vapo råmaterial för trädgårdsodling globalt.
Nederländska Bas Van Buuren B.V är ett familjeföretag som grundades 1908 av familjen van Buren. BVB verkar för professionella odlare, konsumenter och offentliga grönytor, fokus ligger på konsumenten, hållbara lösningar, forskning och utbildning. Företaget exporterar mestadels sina produkter under BVB substratsmärke till mer än 80 länder.

 

Källa: Vapo

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar