Fröfirma säljs till norskt företag

23.11.2018

Nelson Garden, det småländska företaget som är ledande på frö till hobbyodlare i Norden, går ihop med Nordic Garden, Norges största leverantör av jord- och barkprodukter och med ett stort utbud av trädgårdsprodukter till den norska hobbyodlaren.
De två aktörerna hoppas att sammanslagningen ska leda till framsteg och expansion med gemensam produkt­utveckling, digitalisering, logistik och personal.
Nordic Garden Holding köper samtliga aktier i Nelson Garden och förvärvet gäller Nelson Garden med huvudkontor i Tingsryd och säljbolag i Danmark, Finland och Norge samt logistikverksamhet i Karlshamn.
Nordic Garden Holding ägs av Grönt AS, en del av norska Felleskjøpet som är en stor leverantör till den norska lantbrukssektorn. De har en omsättning på 15,5 miljoner norska kronor med över
3 000 anställda. Ägarändring kommer att ske den 8 januari 2019.
Nelson Garden grundades för 85 år sedan av majoritets­ägaren Torsten Nilssons far. Torsten lämnar nu verksamheten och kommer framöver att utveckla frökvaliteten för yrkesodlare runt om i världen genom företaget Nelson Seed Development, som inte ingår i affären. Han önskar de nya ägarna ett stort lycka till.
– Tre nyckelord var av­görande innan vi bestämde oss för att sälja verksamheten; branschkunskap, resurser och avsikt. Att Felleskjøpet har både branschkunskap och resurser är självklarheter. Dessutom är deras tydliga avsikt att fortsätta utveckla verksamheten i Tingsryd mycket viktigt, både för vår personal och för regionen, säger han i ett pressmed­delande.

 

Källa: Nelson Garden

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar