Grönsakspackeri bygger ut

23.11.2018

 

Steglinge Gård utanför Höganäs bygger ut med 12 000 kvadratmeter. Bygglovet stod klart vid årsskiftet 2017–2018 och detaljplanen, som började utformas för många år sedan efter att en brand härjat där 2012, är klar.
Göran Gibrand, gårdens ägare, har med nya tag och investeringar vidareutvecklat företaget tillsammans med sin son Gustav. Göran förklarar att företagets produktutveckling har lett till ökat behov av utrymme.
– Allt eftersom konsumente­r, restauranger, kommuner, skolor och alla de vi levererar till ställer högre krav i takt med att marknaden utvecklats behöver vi följa med i denna process.
Göran ger ett exempel om att fler konsumenter efterfrågar förkokta rödbetor då det är mer bekvämt.
– Om vi inte tillfredsställe­r kundernas efterfrågan så hän­visas de antingen till våra konkurrenter eller till utländsk import.
Steglinge Gård är en av Sveriges större förpackare av frukt och grönsaker. Tillsammans med ett trettiotal odlare odlas det olika sorters råvaror, både konventionella och kravmärkta till packeriet. Företaget levererar till stora livsmedelskunder såsom Axfood, Everfresh och Ewerman.
Tidigare har Steglinge behövt hyra kylrum externt för lagring men med den nya byggnaden går det åter igen lagra mer­parten av produkterna på gården. Eftersom Steglinge vidareförädlar och driver ett stort packeri behövs fler kylrum med olika temperaturer för att upprätthålla rätt kvalitet.
– Ingefära är en produkt som blivit populär och den vill ha en lagringstemperatur på 13 grader. Morot lagras bäst vid noll grader, men det är många grödor som inte vill ha det så kallt. Därför behövs fler kylrum med olika temperaturer och reglerad fuktighet, säger Göran.
Den nybyggda ytan kommer bestå av kylutrymmen, produktionsyta, kontor och personalutrymmen. Slutbesiktning för bygget är 31 maj 2019.

 

Av Mikaela Bergemalm

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar