Testbädd Balsgård

29.03.2019

Under de senaste åren har omsättningen för den skånska dryckesbranschen ökat stadigt och ligger idag på flera miljarder kronor. Intresset för smakupplevelse och välbefinnande förutsägs växa och då även dryckesindustrin.

På grund av detta satsar nu SLU, Högskolan Kristianstad, Krinova Incubator & Science Park och Mårtensson Consulting AB på Testbädd Balsgård.

Testbädden på Balsgård ska stärka innovationskraften hos små och medelstora dryckes- och livsmedelsföretag och fungera som en långsiktig utvecklingsresurs. Satsningen ska göra det lättare för fler och nya företag att starta och även tillgängliggöra vidareutveckling av verksamheten vid Balsgårds pilothall, som kan fungera som en experimentverksamhet och unik testbäddsresurs för Norden.

Här kan både entreprenörer, forskare, studenter och dryckesutvecklare mötas i en gemensam utveckling.

Det nya testbäddbolaget som bildas, Balsgård Foodtech AB, kommer att till största delen ägas och finansieras av Mårtensson Consulting AB med SLU Holding AB och HKR Holding AB som delägare.

– Med satsningen på Balsgård Foodtech vill vi vara med och skapa möjligheter för utveckling av nya drycker och ny teknik inom bland annat livsmedelsindustrin. Detta kommer att kunna stärka Skåne och Sverige som en plats med starka traditioner inom dryckesproduktion och innovation. Vi har varit aktiva i mer än 20 år och ser idag en stark efterfråga av att ”tänka nytt” i branschen, säger Nils Mårtensson, vd för Mårtensson Consulting AB.

 

Källa: Krinova Incubator & Science Park

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar