Växthusodlade bär

29.03.2019

Eriksgården i Sjöbo kommer numera erbjuda bär tidigare på året. Detta med hjälp av ett nyförvärvat växthus på 9 000 kvadratmeter. Företaget som är stora på bärodling har köpt ett komplett växthus av Ingelstorp Trädgård AB, där ägarna Johnny och Karin Nilsson lägger ned verksamheten efter 43 års gediget arbete. 

Växthuset kommer att stå kvar i Glemmingebro och de växthusodlade bären kommer nu tillgodose Eriksgårdens gårdsbutik, restaurang och bärbuffé tidigare skörd än vad tidigare varit möjligt. 

– Det har redan odlats blåbär, hallon, björnbär och tomater i växthuset. Vi kommer fortsätta med det men tomatdelen kommer vi ersätta med jordgubbar. Vi kommer att plantera jordgubbsplantor i juli månad av sorten ’Malling Centenary’ och hoppas på att kunna erbjuda gubbar från i mitten till i slutet av april nästa år, säger Rickard Bergkvist, ägare av Eriksgården. 

Johnny Nilsson, ägare av Ingelstorp Trädgård är glad över affären. 

– Det känns fantastiskt bra. Både jag och min fru är nöjda över att vi kunde överlåta vår fastighet och anläggning till Eriksgården. Det passade Rickard som handen i handsken att köpa växthuset. Nu ser vi fram emot ett annorlunda liv med kanske en stund i hammocken, någon trevlig resa, mer tid för barn och barnbarn eller att helt enkelt göra ingenting, säger Johnny.

 

Mikaela Bergemalm

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar