Svegro får ny vd

03.06.2019

 

I augusti tillträder Oscar Rosdahl som ny vd för Sveriges största grönsaksproducent Svegro. 

Oscar kommer närmast från Arla där han tidigare har arbetat som försäljningsdirektör och dessförinnan ansvarat för delar av den nordiska försäljningsorganisationen på Procter & Gamble. Han efterträder tillförordnad vd Otto Drakenberg, som i sin tur kommer ta över ordförandeskapet i Svegro.  

– Det är väldigt roligt att få lämna över vd-skapet till Oscar som har en perfekt profil för att fortsätta den transformation av Svegro som vi har påbörjat, säger Otto.

Genom utveckling av förädlade produkter med utgångspunkt från egna närproducerade grönsaker ska Svegros sortiment breddas för att skapa en tydligare position inom det växande hälso- och hållbarhetssegmentet. Först ut i det nya produktsortimentet är Svegro Örtpesto som lanserades i april. Företaget hoppas nu på att dubbla sin omsättning inom fem år.

– Svegro är ett otroligt spännande företag som ligger i framkant när det kommer till konsumenters ökade intresse för att äta grönt och hållbart. Med min bakgrund som skånsk äppelodlare känns det fantastiskt kul och motiverande att få möjligheten att få leda denna resa tillsammans med alla medarbetare på Svegro, säger Oscar. 

 

Källa: Svegro 

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar