Fler borde upptäcka ”den gröna ön”

28.06.2019

 

För den som studerat på Alnarp är det kanske det inte något nytt att här finns en fantastisk miljö. Men även för den mest inbitne Alnarpsvännen ger boken Alnarp, den gröna ön av Eva Wrede en intressant läsning med vackra bilder av främst fotografen Emma Larsson. Hon har dokumenterat årstidens växlingar i Alnarp under ett år. 

I de kapitel som handlar om Alnarps historia ingår många äldre ritningar och kartor, samt ett stort antal bilder lånade ur privata fotoalbum som aldrig publicerats tidigare. Totalt innehåller boken över 200 bilder och dessutom en akvarellmålad karta i slutet av boken och som kan vikas ut. Bakom illustrationen står Lisa Johansson.

Boken riktar sig till alla som gillar trädgård, historia och arkitektur och författaren Eva Wrede, som själv bor i Lomma, har en förhoppning om att fler ska upptäcka den ”gröna ön” eller som hon skriver i förordet:

” … Alnarp är märkligt okänt för många, inte minst bland dem som bor närmast. Allmänheten gör sig inte längre ärenden hit, för att handla på mejeriet, köpa en hink ärtsoppa en torsdag, ta en svängom på Plaskans dansbana eller besöka en folksöndag.”

 

Ann Richardsson

 

Läs mer: www.evawredeforlag.se

 

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar