Odla.nu flyttar in hos Hörnhems

09.09.2019

Hörnhems Handelsträdgård har fått nya hyresgäster. Det är Odla.nu som behöver mer yta. Företaget driver e-handel till konsument sedan många år tillbaka och har haft verksamhet i Sösdala, mellan Höör och Hässleholm. Där i, växthus och lagerlokaler har alla växter, fröer och lökar mellanlandet innan de skickats ut till kunder.

– Det gick inte att bygga ut och vi har hållit på och tittat på lösningar i flera år för vi har gått på varandra och logistiken har inte fungerat bra, säger Bengt Håkansson på Odla.nu.

Han ser med tillförsikt på flytten som i ett första skede innebär att de går från 1 000 kvadratmeter växthus och hyrda lagerlokaler till 3 500 kvadratmeter stora växthus hos Hörnhems Handelsträdgård utanför Kristianstad. 

Dessutom kommer de att ta över Hörnhems Orangeri vid årsskiftet, en säsongsöppen butik med direktförsäljning till slutkonsument. Odla.nu kommer att ha egen personal på plats men odlingen av växter till butiken fortsätter Hörnhems med.

Per Larsson, vd för Hörnhems Handelsträdgård ser det som ett bra sätt att utnyttja den delen av växthusen som de inte längre har behov av efter att ha slutat producera sticklingar. Fröproduktionen fortsätter de med och sticklingarna säljs via en tradingverksamhet som de har tillsammans med Kientzler, Florensis och van der Haak. Några personalnedskärningar är det inte tal om för Hörnhems och Per ser positivt på framtiden.

– Det är en bra lösning att vi kan hjälpa varandra, säger han.

 

Ann Richardsson

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar