Speeddating – för fler i arbete

09.09.2019

 

På Borgeby Fältdagar arrangerades en speeddating mellan arbetssökande agronomer och hortonomer med arbetsgivare från trädgårds- och lantbrukssektorn. Arrangemanget är en del av projektet, Mer mat- fler jobb som ska bidra till fler anställda inom livsmedelssektorn. 

– Sverige behöver producera mer livsmedel, det har riksdagen beslutat i och med den nationella livsmedelsstrategin. Idag har vi bara en självförsörjningsgrad om 50 procent. Då är det viktigt att agera för att öka möjligheterna att arbetssökande och arbetsgivare hittar varandra, säger Marcus Söderlind, ordförande för LRF Trädgård och initiativtagare till rekryteringsträffen. 

De företag som fanns på plats för eventuell rekrytering var AgriOpt, LRF Konsult, Åhus Grönt, Olssons Frö, HIR och Brännan Trädgård. De arbetssökande fick sju minuter på sig att presentera sig för företaget innan det var dags att byta. 

Bland dem som dykt upp för att söka anställning fanns hortonomekonomen Marianne Zetterstrand. 

– Jag har tidigare arbetat på Jordbruksverket som jordbrukspolitiskt sakkunnig inom trädgårdsområdet. Jag letar nu efter ett nytt arbete och arbetar gärna med jordbrukspolitik, ekonomifrågor eller inom ledarskap, då jag även har en ledarskapsutbildning, säger Marianne.

Fler som sökt sig till rekryteringsträffen var Khaleb Khattab, utbildad agronom och har jobbat över 15 år i växthusodling med grönsaker, trädodling och med trädgårdsarbete. Även Abdulrazak Alkhatib som är agronomdoktor i marklära sökte arbete. 

– Min ålder är ett problem då jag är 63 och jag har ibland avvisats på grund av att jag varit överkvalificerad för yrket. Jag är intresserad av att delta i fältförsök eftersom det är mitt ämne och jag är mycket noggrann, förklarar Abdulrazak. 

 

Mikaela Bergemalm

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar