Ny teknik på mässa

11.10.2019

 

I slutet av augusti hölls den stora mässan i plantskoleteknik, Baumschultechnik, i Ellerhoop, norr om Hamburg. Den tekniska utställningen är den största i Europa på plantskoleområdet och arrangeras endast vart 5–8 år. Mässan med 320 utställare från 24 olika nationer lockade ett besöksantal på runt 6 000, varav många av besökarna kom från olika nationaliteter.  

Plantskolor från Schleswig-Holstein visade upp sortiment från produktionen i regionen, omfattande 4 000 hektar plantskoleväxter fördelat på 300 företag. På ett område med växter på olika radavstånd, 25, 50, 100 och 250 centimeter demonstrerades en rad olika maskiner. På mässan visades även både specialmaskiner, bevattningsteknik, växtskyddsteknik med mera. En trend som sågs bland utställarna var ny robotteknik, allt från upptagningsmaskiner till robotar som flyttar krukor. 

För första gången fanns även julgransodlare och leverantörer till julgransodling på plats för att visa sina maskiner och plantmaterial.

Från Sverige åkte 65 plantskolister på studieresa till mässan i Ellerhoop. Utöver besök på mässan gjordes även studiebesök hos olika plantskolor i området. 

 

Källa: Baumschultechnik 2019/LRF Trädgård

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar