Svampodlare expanderar

11.11.2019

 

Hällestadsvamp är Sveriges största odlare av ekologisk svamp och utökar nu sin styrka med en extern vd och en ny styrelse med kompetensbredd. 

Företaget har under de senaste åren drivits av Mathias och David Persson som nu vill ta upp kampen mot importen på allvar. 

– Syftet med den här satsningen är att kraftigt öka omsättningen genom att öka produktionen av olika typer av matsvamp och förädlade produkter. Vi importerar majoriteten av all odlad svamp till Sverige idag trots att vi har förutsättningar att vara helt självförsörjande. Det vill vi ändra på, säger Mathias Persson som kliver av som vd men stannar i bolaget som marknads– och utvecklingschef. 

Verksamheterna kommer att samordnas i ett bolag och inarbetade varumärken som Hällestad, Solbacka Champinjoner och Svill kommer att finnas kvar.

Som ny vd tillträder Torbjörn Malder som har lång erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling. 

– Framtidens mat kommer till en allt större andel att utgöras av växtbaserade och lokalproducerade råvaror. Jag ser därför en enorm potential för oss att växa och utvecklas både inom Food Service och mot konsument, säger Torbjörn Malder.

 

Källa: Hällestadsvamp

Please reload

Senaste inlägg

Stadsbruk får inkubator

12.06.2017

1/10
Please reload

Senaste nytt
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggar