Eriksbo Plantskola – Årets VM-företag

Miriam Dovrén
Miriam Dovrén är stolt och hedrad över att ha utsetts till Årets företag i Västra Mälardalen. Foto: Ann Richardsson

Eriksbo Plantskola i Kungs Barkarö, mellan Köping och Kungsör, har utsetts till Årets företag i Västra Mälardalen. Utmärkelsen delas ut av Företagarna och Västra Mälardalen i Samverkan och i motiveringen beskrivs plantskolan som en förebild med sitt brinnande engagemang för miljö och svenska hållbara produkter.

Eriksbo Plantskola containerodlar plantskoleväxter åt bygg- och anläggningsbranschen och är dessutom kontraktsodlare av mindre träd och buskar åt Blomsterlandet-koncernen. Fokus i den egna produktionen är sorter som ingår i det svenska E-plant systemet.

– Vi är otroligt stolta och hedrade, säger Miriam Dovrén som tog över verksamheten 2006 och några år senare flyttade den från Västerås till nuvarande läget i Kungs Barkarö.

Företaget med 26 anställda på lönelistan arbetar Leanbaserat med transparens och delaktighet som tydliga ledord i verksamheten, jämte långsiktighet.

– Genom att plantera buskar och träd som får växa sig stora under lång tid skapar vi tillsammans hållbarhet. Plantskoleväxter är inte slit och släng – det är långsiktighet och framtid, menar Miriam Dovrén vars plantskola i våras även utsågs i till Årets företag i Kungsör för sitt miljöengagemang.

Av Lisa Ising