Tre företag samlas inom ny bolagsgrupp

Det svenska investeringsbolaget MVI har sedan november en ny bolagsgrupp inom marknaden för grön infrastruktur och urbanisering. Tre företag; Stångby Plantskola, HPJ Garden och Kortegaards Planteskole samlas under namnet Treeco Holdco. Dessa ska nu bilda ett strategiskt partnerskap för att vara en av de största aktörerna i Norden. På årsbasis förväntas koncernen ha en omsättning på över 200 miljoner kronor och cirka 80 anställda.

Sedan mitten av 2021 är MVI Fund II i partnerskap med Stångby Plantskola AB och sommaren 2022 gjorde bolaget sitt första tilläggsförvärv genom ett partnerskap med HPJ Garden AB. Det senaste tillskottet är den danska plantskolan P. Kortegaards Planteskole A/S.

”Tillsammans med entreprenörerna och gruppens anställda ser vi fram emot att skapa en grönare, hälsosammare och mer hållbar framtid”, skriver MVI på sin hemsida och menar att de är väl positionerade för att dra nytta av framtida tillväxt av underliggande marknadstrender. De menar också att de både har kunskap om premiumprodukter och förmågan att odla fleråriga kulturer. Gruppen vill dessutom driva digitalisering och skapa smarta tjänster för hållbara grönområden.

Stångby Plantskola grundades 1978 och har cirka 50 anställda och driver plantskola utanför Lund i Skåne, med logistikanläggningar i Stockholmsregionen.

HPJ Garden grundades 1992 och är leverantör av produkter inom trädgårds- och anläggningsbranschen, bestående främst av utrustning och byggförnödenheter. Företaget har sitt säte i Habo, utanför Jönköping med sex anställda och har kunder över hela Sverige.

Kortegaards Planteskole grundades 1910 och är liksom Stångby en B2B-plantskola. Företaget har 27 anställda och har en större odling av träd och buskar på Fyn.

Källa: MVI