Fleuroselect presenterar 2024 års guldmedaljer

Guldmedaljörerna
Gazania rigens F1 Zany Sunny-Side Up från Benary, körsbärstomaten Lycopersicon esculentum Tiny Temptations F1 Orange från Prudac och Helianthus annuus Desire Red från Burpee.

Gazania rigens F1 Zany Sunny-Side Up från Benary, Helianthus annuus Desire Red från Burpee och körsbärstomaten Lycopersicon esculentum Tiny Temptations F1 Orange från Prudac har av Fleuroselect valts ut som de bästa nya sorterna och är 2024 års guldmedaljvinnare. Var och en av dessa nykomlingar fick ett högt betyg, både för innovation, skönhet och odlingsvärde i Fleuroselects försök runt om i Europa.

Gazania rigens F1 Zany Sunny-Side Up har en extraordinär färgkombination med guldorange kronblad som i spetsen övergår i ljusare gult.

Tillväxten uppges vara jämn med många stora och färgstabila blommor som öppnar sig även under molniga dagar och är samtidigt värmetolerant. Denna Gazania från Benary passar såväl i krukor som i större rabatter. Fröna är belagda med BeGreen, vilket innebär att inga kemikalier eller mikroplaster använts.

Helianthus annuus Desire Red är en dvärgsolros med unika rödbruna blommor som passar fint på sensommaren, men kan börja säljas redan i maj. Den uppges blomma långt in på hösten med många blommor. Desire Red passar flera marknader, som fröpåse, i mindre kruka som eller varför inte som en premiumprodukt i en tre liters kruka. Denna solros från den amerikanska fröfirman Burpee lockar även pollinatörer.

Lycopersicon esculentum Tiny Temptations F1 Orange är en körsbärstomat med ljus orange frukter och uppges ha god söt smak. De buskiga plantorna som är fulla av frukter under hela säsongen är tolerant mot Phytophthora, är inte känsliga för mjöldagg och är dessutom bimagneter. Tiny Temptations F1 Orange från Prudac kan både säljas som frö, som mindre plantor eller i kruka med tomater på väg att mogna.

Källa: Fleuroselect