Classicum Växthus tar över Kabbarps Trädgård

Den första juni i år förvärvades Kabbarps Trädgård AB till samma koncern som Classicum Växthus AB. Anna Bertland, vd för Classicum och ägare ser mycket positivt på köpet. Hon ser en stor potential i närodlade, ekologiska färska kryddor och sallat under varumärket Sörgården.

– Jag tycker att det ska bli otroligt spännande. Själv kommer jag från läkemedelsbranschen och min man Daniel som jag driver företaget tillsammans med arbetar med fastighets- och företagsutveckling. Vi ser en stor potential i Kabbarps Trädgård och att få fler att välja närodlat och ekologiskt istället för import, säger Anna.

All personal är kvar på Kabbarps Trädgård liksom inledningsvis även de tidigare ägarna. På sikt kommer ny personal att tas in och läras upp och just nu eftersöks en platschef.

– Planen är att fortsätta odla ekologiska kryddor och sallat, men att vidareutveckla konceptet. Vi vill att våra produkter ska finnas på fler ställen, som till exempel i hemleveranser. Vi vill även nå ut ännu bredare till privatpersoner och till exempel inspirera med receptidéer, berättar Anna.

Daniel och Anna Bertland tog över Classicum i januari 2019 och i oktober samma år klev Anna in som vd i bolaget. De anser att förvärvet av Kabbarps Trädgård är ett bra komplement till Classicums verksamhet, inte minst för att satsa på hållbar och grön näring ytterligare.

– Vi odlar redan kryddor och grönsaker i Classicums växthus för att inspirera våra kunder och nu kan vi knyta ihop det med en större odling och ännu mer kompetens, avslutar Anna.

Av Erika Wallin