Plantagen stänger Dåvö Trädgård

Dåvö Trädgård ägt av Plantagen Logistik AB har producerat blommor och säsongsväxter i över 60 år. År 2000 förvärvade Plantagen bolaget Växus där Dåvö Trädgård ingick och sedan dess har företaget, som är Plantagens enda produktionsanläggning, levererat stora mängder växter och blommor till Plantagens butiker i Sverige.

Nu avslutas produktionen på Dåvö Trädgård och verksamheten kommer att stängas i oktober i år. Beslutet grundar sig i att Plantagen vill renodla och prioritera sin verksamhet som en aktör inom försäljning av växter och trädgårdstillbehör. Plantagen har 131 butiker i Sverige, Finland och Norge.

– En växthusproduktion idag kräver modern utrustning, maskiner och en väl fungerande internlogistik. På Dåvö Trädgård finns ett stort investeringsbehov för att upprätthålla verksamheten på en konkurrens­kraftig nivå. Det är ett affärsstrategiskt beslut som ligger bakom den planerade nedläggningen, meddelar Plantagens kategorichef Marcus Larm i ett pressmeddelande.

– Produktionen som ägt rum på Dåvö Trädgård kommer i framtiden att övertas av andra svenska producenter. Att sälja svenskproducerade blommor och växter i våra butiker är fortsatt viktigt för oss.

Idag arbetar sju tillsvidareanställda på Dåvö Trädgård och inom kort inleds MBL-förhandlingar för att finna så bra lösningar som möjligt för de anställda. Produktionen kommer att upprätthållas på Dåvö Trädgård fram till slutet av oktober 2021 och pararellt pågår ett arbete för att hitta en ny ägare till Dåvö Trädgård.

– Vi kommer att arbeta för att hitta så bra lösningar som möjligt för våra anställda på Dåvö Trädgård. Det kommer för närvarande vara svårt att garantera alla nytt arbete. Plantagen har ett mindre antal butiker som ligger i området runt Dåvö Trädgård. Vi kommer naturligtvis att titta på alla möjliga alternativ, säger Marcus Larm.

Källa: Plantagen