En dag i energins tecken

En dag i energins tecken

I fjol var det premiär för Violas Stora Pris och Violas Framtidsstipendium och det togs emot så väl att vi fortsätter med att dela ut dessa två stipendier även i år. Detta sker i samband med att Tejarps Förlag bjuder in till ett seminarium, prisutdelning och en avslutande middag torsdagen den 10 oktober. Så sätt ett kryss i almanackan!

Dagen inleds med lunch för att sedan följas av föredrag och intervjuer på temat energi. Bland dem som bidrar med kunskap och erfarenheter denna dag är:

  • Nils Helmersson, energirådgivare vid HIR Skåne och som har en nära kontakt med näringen, går igenom aktuella frågor inom ämnet energi.
  • Mats Fimmerstad, som driver energiföretaget Dynami har arbetat länge med solceller och numera även batterilagring. Något som har diskuterats en hel del de senaste åren är just batterilagring och det kommer vi att få veta mer om.
  • Calle och Malin Indebetou från Munkebo Gård har satsat på att bli självförsörjande på el och Calle kommer att berätta om det arbetet och tankarna bakom. På gården som ligger utanför Hjo bedriver de förutom uppfödning av kycklingar både skogsbruk och växtodling. I arealen på totalt 250 hektar ingår även en jordgubbsodling på cirka fem hektar och ett begagnat växthus. Sedan en tid tillbaka har de ett eget kraftvärmeverk och dessutom solceller och flispannor.

Vi ser fram emot en eftermiddag där olika aspekter på energifrågan tas upp. Efter seminariet blir det prisutdelning och därefter mingel, middag och tid för diskussioner och möten med kollegor. Mer om den här dagen, tider och annat, återkommer vi till i nästa utgåva av Viola och här på hemsidan. Vi ser fram emot en eftermiddag och kväll med kunskap, inspiration, trevlig samvaro och god mat!

Hjärtligt välkomna till Mötesplats Tejarp!

Redaktionen