Åsby Hem & Trädgård – ny medlem i Sveriges Trädgårdsmästare

Åsby Hem & Trädgård

Åsby Hem & Trädgård, grundades i mitten av 1960-talet och har etablerat sig som en destination för trädgårds- och inredningsentusiaster i Västmanland men även för mer långväga trädgårdsälskare. Med en årlig omsättning på cirka 45 miljoner kronor och en sund lönsamhet är de en betydande aktör inom trädgårdsbranschen.

Nu ansluter de sig till Sveriges Trädgårdsmästare som består av fristående handelsträdgårdar som gått samman i en ekonomisk förening för att få skalfördelar och lära av varandra. Det rör sig bland annat om gemensam marknadsföring, inköpssamarbeten och utbildningar.

– Vi ser fram emot samarbetet både med Sveriges Trädgårdsmästares centrala organisation och alla medlemmar, säger Richard Metzmaa, ägare och vd för Åsby Hem & Trädgård och tillägger:

– Att tillhöra Sveriges enda trädgårdsmästarägda förening kommer ge oss flera fördelar som kommer hjälpa oss att växa samtidigt som vi får fortsätta vara unika på vårt sätt.

Åsby Hem & Trädgård ­erbjuder förutom växter även möbler, textilier, inrednings­detaljer och livsstilsprodukter. De strävar efter att överraska, inspirera och ge sina kunder en unik upplevelse. Med olika teman under våren och julen skapar de miljöer som har blivit mycket uppskattade och välbesökta av sina kunder.

– Sveriges Trädgårdsmästare är glada att kunna välkomna Åsby Hem & Trädgård till gemenskapen och ser fram emot att skapa en starkare och mer sammanhållen förening tillsammans med alla nya och befintliga medlemmar under 2024, säger Malin Brodén vd för Sveriges Trädgårdsmästare.

Källa: Sveriges Trädgårdsmästare