Treeco Group – ny ägare av Rögle Plantskola

Max ­Valtinat, Rögle Plantskola och Anders Tengvall, vd för Treeco Group
Max ­Valtinat, Rögle Plantskola och Anders Tengvall, vd för Treeco Group ser fram emot att tillsammans vara med och utveckla branschen.

Treeco Group stärker sin position på marknaden genom förvärvet av Rögle Plantskola i Ängelholm som förser marknaden med framför allt ungplantor och häckplantor till andra plant­skolor. Dess kunder finns främst i Sverige men även i övriga Norden.

– Rögle Plantskola är en etablerad och viktig spelare på marknaden och genom förvärvet kommer vi addera viktig kompetens inom framtagande av växtmaterial till vår koncern. Vi ser mycket fram emot att till­sammans utveckla branschen inom grön infrastruktur vidare, säger Anders Brattwall, vd för Treeco Group i ett pressmeddelande.

Treeco omfattar företagen Stångby Plantskola, Kortegaards Planteskole, HPJ Garden, och nu även Rögle Plantskola, med en sammanlagd omsättning på cirka 250 miljoner kronor och 80 anställda fördelade på flera orter i Sverige och Danmark.

Rögle Plantskola grundades 1965 och drivs av Max Valtinat. Plantskolan ligger i Tånga, söder om Ängelholm. Företaget har åtta med­arbetare med lång erfarenhet inom växtodling, däribland frö- och sticklingsförökning.

– Vi har utvecklat vårt erbjudande och kunskap under många år med en stabil kundbas och vi är mycket glada över att nu tillhöra Treeco-­koncernen, där vi får ännu bättre förutsättningar att tillsammans utveckla vår verksamhet och marknadsposition vidare, säger Max Valtinat, vd för Rögle Plantskola.

Källa: Treeco Group