Fruit Logistica – mer internationell än någonsin

Vinnare
Vinnare av Innovationspriset samt vinnare av Teknologipriset.

Den 7–9 februari hölls Fruit Logistica i Berlin och ökade både vad gäller utställare och besökare. Mer än 66000 besökare tog del av utbudet från 2770 utställare inom frukt- och gröntbranschen. Arrangören, Messe Berlin är också extra nöjda över att det i år kom fler besökare från utlandet, fyra av fem närmare bestämt.

Liksom vid många andra internationella mässor delas det ut priser och i år gick Fruit Logistica Innovation Award till Unica Fresh för sin Zucchiolo. Av namnet kan man tro att det är ny sorts zucchini men det är snarare en korsning mellan gurka och zuccini som har sitt ursprung i Sydamerika. Den har förädlats vidare i Spanien och säljs via grossistföretaget Unica Fresh.

Det nyinstiftade priset – Fruit Logistiga Innovation Award Technology gick till Koppert för sin produktutveckling av Mirical, en generalistisk rovskalbagge. Istället för plast levereras nyttodjuren i kompostbara wellpappremsor som fästes direkt på plantorna.

Totalt skickades ett 70-tal innovationer in. Av dessa valdes fem bidrag ut av en expertkommitté. De presenteras på mässan och det är besökarna som sedan utser en vinnare i respektive kategori. En lista över alla nominerade finns på FruitLog, Fruit Logisticas nyhetsblogg.

Källa: Fruit Logistica