Margareta Petersson ny vd på Hvilan Utbildning

Margaretha Petersson
Margaretha Petersson har lång erfarenhet inom skolvärlden.

Till ny vd för Hvilan Utbildning AB har Margareta Petersson utsetts. Hon ersätter Elisabeth Broberg Lewén som lämnade sitt uppdrag sent i höstas, samtidigt som styrelsens ordförande lämnade sin post. Detta efter en turbulent tid med hot om miljonviten och elevflykt från utbildningsföretaget.

Margareta Petersson är 64 år, bor i Dalby och sitter till att börja med som interim vd på sex månader, fram till första juli. Hon har arbetat med såväl utbildning som utbildningsföretag, bland annat som vd för utbildningsföretaget Humanus Utbildning Syd samt rektor för Österlens folkhögskola.

Hon har dessutom erfarenhet av styrelsearbete för bland annat ridanläggningarna Flyinge och Strömsholm i vars styrelse hon har suttit under fem år.

– Jag ser det som en tillgång att jag har så bred bakgrund och har erfarenhet, både av styrelsearbete och vd:rollen, säger hon.

Som nytillträdd blir hennes främsta uppgift att se till att verksamhetens fungerar. På sikt är målet att hitta en mera långsiktig lösning för helheten och styrelsen söker just nu en intressent som kan ta över ägandet av utbildningsföretaget. Hur långt processen har kommit och när en försäljning kan bli aktuell vill Margareta Petersson inte uttala sig om i nuläget.

Av Lisa Ising