Svegro satsar på produktutveckling

Katarina Henriksson, nyanställd produktutvecklare hos Svegro.

Katarina Henriksson, agronom med inriktning livsmedel, tillträdde i december en nyinrättad tjänst som produktutvecklare hos Svegro i takt med att företaget fortsätter satsa på ett utökat sortiment av innovativa förädlade produkter.

Företagets vision är att ta fram svenska gröna smaker i världsklass och därmed vara en attraktiv leverantör mot både handel och konsument av ursprungsmärkta smakrika förädlade produkter.

Katarina kommer närmast från Vitamin Well och där har hon under sina tre år utvecklat flera framgångsrika produktkoncept till dagligvaruhandeln inom både befintliga och nya kategorier. Hon tar också med sig gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom livsmedelsindustrin från sina tidigare arbetsgivare Lantmännen och Menigo där hon jobbat både med dagligvaruhandeln samt foodservice.

– I och med rekryteringen av Katarina Henriksson så får vi egen intern kompetens inom produktutveckling av förädlade produkter och möjlighet att accelerera takten på vår innovationsresa. Vi är mycket glada över att en talang som Katarina har valt att fortsätta utveckla sin karriär hos oss, säger Karin Fredlund Fröjd, Innovations- och marknadschef.

De första innovationerna lanserades 2019 i form av smakrik svensk örtpesto, tillverkad av färska örter från Svegros hållbara ekologiska växthus på Färingsö utanför Stockholm. Under 2021 och 2022 planerar Svegro att lansera ett flertal gröna smakrika koncept med basen i svensk växtbaserad råvara där Katarina kommer att driva produktutvecklingsarbetet.

Källa: Svegro