Gardenbox är Årets Trädgårdsprodukt 2023

Vinnaren av Elmia Garden Award som årligen delas ut är den svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB. Den utmärker sig genom smart ihopsättningsteknik där varken skruvar eller muttrar behövs, genomtänkt design med användarvänlighet i fokus, samt variation av storlekar och ytmaterial.

Det menar juryn som består av Christina Säll, chefredaktör för Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner och Magnus Ström, grafisk formgivare. De har testat och bedömt de fem nominerade produkterna och fastnade för Dalhems planteringslådor.

– Det känns helt fantastiskt att vinna utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt! Det är en stor ära och bekräftelse på allt det hårda arbete vi har lagt ner i att utveckla vår produkt Gardenbox. Vi är otroligt stolta över att ha lyckats skapa en produkt som både tilltalar och hjälper trädgårdsentusiaster på ett hållbart sätt, säger Inge Andersson från Dalhem Innovation AB i ett pressmeddelande.

Företaget bakom Gardenbox är ett småländskt bolag som strävar efter att tillverka stilrena och hållbara trädgårdsprodukter för både privata trädgårdar och offentliga miljöer.

Källa: Elmia Garden