Premiär för två svenska samlingsmontrar

Elmia Garden
Nyhetspresentationer och avslöjande av Årets Perenn sker traditionsenligt i den svenska samlingsmontern på Elmia Garden. Så här såg det ut när John Taylor presenterade backsippan 2022.

Att svenska plantskolor och prydnadsväxtodlare samt deras organisationer gemensamt ställer ut på Elmia är mycket positivt för svensk trädgårdsnäring. Det ger ett starkt och samlat intryck och de gemensamma varumärkena frontas väl. Eftersom Park och Garden i år arrangeras parallellt kommer det för första gången att finnas två svenska samlingsmontrar.

Den dubbla satsningen beror främst på att besökskategorierna skiljer sig markant mellan mässorna. Intresset bland utställarna har varit stort och totalt medverkar 20 företag och organisationer.

Inom samlingsmontrarna arrangeras en rad aktiviteter varav en är nyhetspresentation och avslöjandet av Årets Perenn som lockar storpublik. Projektet Green Cities finns på plats och ansvarar för event och föreläsningar. Även Planter, E-planta och Essunga Plantskola medverkar i Elmias scenprogram.

En nyhet för året är att besökarna får rösta fram bästa monter inom samlingsmontern. Redan förra året korades bästa monter och priset gick då till Plantskolan i Ängelholm, men då var inte röstningen öppen för alla utan en intern angelägenhet. I år är det fritt fram för alla besökare att tycka till!

Av Erika Wallin

PROGRAM
Tisdag 26/9 klockan 10.30, Garden, monter D06:41
Pressvisning: Nyhets­presentation och avslöjandet av Årets Perenn 2024
Onsdag 27/9 klockan 13–13.25, Park, scen
Föreläsning: Argument för grönare städer
Onsdag 27/9 Klockan 14.30, Park, monter B01:18
Mingel och diskussioner om gröna städers betydelse
Torsdag 28/9 klockan 10–10.25, Park, scen
Föreläsning: Argument för grönare städer
Torsdag 28/9 klockan 14, Park, monter B01:18
En närmare presentationav Årets Perenn och mingel med perennaodlarna