Norskt företag ny majoritetsägare i Impecta

Norska Norvestor köper in sig i svenska fröaktören Impecta och i LOG, Norges ledande grossist för trädgård, utemiljö och trädgårdscenter. Genom det nya ägarskapet skapas också en gemensam koncernstruktur, Growers Group.

Impecta, som främst riktar sig till privatmarknaden och LOG som primärt är inriktade på den professionella marknaden har en gemensam omsättning på totalt cirka 450 miljoner norska kronor. Båda företagen har totalt 85 anställda tillsammans.

– Vi har försökt komma in på den norska marknaden länge men förändrade importregler har gjort det utmanande. Därför är vi glada över att nu kunna ingå partnerskap i Growers Group, för att trygga företagets framtid, säger Impectas vd Veronica Gårdestig.

Veronica och företagets marknadschef, Michael Karlsson, kommer att fortsätta vara delägare och leda företaget även framöver.

– Impecta är vårt hjärtebarn och vi ingår i partnerskapet för att vi tror att det kan vara bra för företaget. Det kommer på sikt ge oss en naturlig väg in på den norska marknaden, säger Veronica.

Som kund hos Impecta kommer ägarförändringen inte att vara märkbar.

– Företagets värderingar kvarstår och vi kommer inte att ändra något. Våra samarbetspartners har också samma värderingar som vi, vilket varit en förutsättning för partnerskapet, säger Veronica Gårdestig.

I ett pressmeddelande från Norvestor uppger företaget att de troligen kommer att göra fler uppköp av befintliga verksamheter i Norden framöver.

Av Cecilia Bornestav