Vadensjö Örter AB – nytt företag med tysk delägare

Erik Gunnarsson och Thomas Herrman
Erik Gunnarsson och Thomas Herrman går in som delägare i det nya företaget.

Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB har genom en förändring i bolag- och ägarstruktur bildat ett ­separat bolag för packning av färska örter, Vadensjö Örter AB för att stärka och specialisera verksamheten inom färska örter.

I samband med bolagsbildandet av Vadensjö Örter går familjeföretaget Herrmann Kräuter in som delägare tillsammans med Erik Gunnarsson. Herrmann Kräuters verksamhet utgår från Tyskland, som med sin produktion är en av Europas ledande aktör av färska örter. Vadensjö Örter är registrerat i Sverige och kommer att verka på den skandinaviska marknaden.

– Genom bildande av Vadensjö Örter kan vi tillsammans utveckla kategorin för färska örter och skapa förutsättningar för att bli den ledandande aktören i Skandinavien, säger Thomas Herrmann i ett pressmeddelande.

Från mitten av januari har packning av dill, gräslök, persilja och övriga örter övergått till det nya bolaget, Vadensjö Örter AB. Denna övergång innebär att verksamheten relaterad till packning av färska örter som tidigare utförts under regi av Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB nu kommer att samordnas och hanteras av det nybildade bolaget.

All odling och packning av övriga grönsaker och bär, samt den egna odlingen av örter, kommer att fortsätta som tidigare inom ramen för Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB. Försäljningen av Vadensjö Örters produkter kommer ske genom SydGrönt Ekonomisk Förening där bolaget även är medlem.

Källa: SydGrönt