Branschdag Trädgård – en succé

Branschdag Trädgård
Jordbruksverket var en av utställarna som berättade om sin verksamhet och de informerade även om att det finns sommarjobb att söka.

Årets upplaga av Branschdag Trädgård som anordnas av studenter vid Trädgårdsingenjörs­programmet och hortonomstudenter vid SLU Alnarp lockade till sig rekordmånga utställare, hela 45 stycken. Det var också många besökare vid montrarna och alla utställare som Viola pratade med var nöjda med dagen som är ett tillfälle att knyta kontakter med studenter och visa upp sin verksam­het. Men det är även en dag med tid att diskutera aktuella frågor med kollegor i branschen och med studenterna.

Temat för årets mässa var ”Dåtid, nutid och framtid för Hortikulturen” och anspelade på att det i år är 90-års jubileum för hortonomutbildningen och 30-års jubileum för Trädgårdsingenjörs­programmet. Temat avspeglade sig också på vilka som höll föredrag med både historiska tillbakablickar, trädgårdsingenjörers väg mot olika jobb inom branschen och framtidens teknik.

Åtta studenter i planeringsgruppen höll i programmet tillsammans med fler studenter som hjälpte till med det ­praktiska under dagen som avslutades med en jubileumsmiddag på Loftet. Där blandades alumner, ­studenter och personal vid SLU för att under kvällen ta del av god mat och underhållning. Men inte en middag ut tal och på scen stod bland annat Mårten ­Carlsson, tidigare rektor för SLU som tog middagsgästerna med på en liten tidsresa i ­utbildningarnas utveckling.

Av Ann Richardsson