Odlarlaget får ny vd

Kimberley Wintmo ser fram emot vd-skapet. Foto: Privat
Kimberley Wintmo ser fram emot vd-skapet. Foto: Privat

Kimberley Wintmo tar över som vd för Odlarföreningen Svenska Odlarlaget när nuvarande verksamhetsledare, Olle Olofsson väljer att övergå till den egna konsultverksamheten.

– Att få förtroendet att leda Odlarlaget in i framtiden känns både spännande och hedrande och jag ser mycket fram emot att lära känna alla medarbetare och odlare för att ta tillvara på organisationens stora potential. Intresset för grönsaker i allmänhet och svenskodlade produkter i synnerhet är rekordstort och jag ser att det finns enorma möjligheter för Odlarlaget att utvecklas framåt. Det tror jag vi gör bäst genom att ha odlarnas bästa som ledstjärna men samtidigt skapa långsiktig nytta för våra kunder och konsumenter. Ett arbete jag verkligen ser fram emot att leda, säger Kimberley Wintmo i ett pressmeddelande.

Hon kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Frukt, grönt och blommor vid Dagab Hässleholm, tidigare Bergendahls Foods.

Mats Rudqvist, styrelseordförande ser det som viktigt att ha en person med den erfarenheten som Kimberley har när det kommer till framtida utveckling.

– Odlarlaget arbetar målmedvetet med en strategi att skapa tillväxtmöjligheter för den svenska odlingen av frukt, bär och grönsaker, säger han.

Kimberley Wintmo tillträder som vd senast 1 mars 2022.

Källa: Svenska Odlarlaget