Hon tar över Stora Planteringsveckan

Karina Brozinic

Karina Brozinic är ny projektledare för Stora Planteringsveckan. Hon är ordförande i Riksförbundet Svensk Trädgård och har bland annat varit Allt om Trädgårds webb-redaktör och medverkat i Sveriges Radios Odla med Stadsgrönt.

Karina är i grunden trädgårdsingenjör med designinriktning och driver eget konsultföretag med uppdrag inom främst trädgårdsmedia, men också kurser och föredrag om trädgård och trädgårdsdesign. Det egna odlarintresset får hon utlopp för på kolonilotten i Malmö.

– Det känns otroligt spännande och roligt att få arbeta med folkbildning i de här viktiga frågorna, att sprida kunskap om att förlänga säsongen och plantera på hösten. Det är verkligen ett gediget projekt som jag ser fram emot att bygga vidare på, säger Karina Brozinic.

Hon efterträder Berit Haggren som lämnar av privata skäl.

– Jag har varit med från idéstadiet och nu är vi inne på femte året med Stora Planteringsveckan. Det är ett fantastiskt positivt och roligt projekt att arbeta med. När nu privata åtaganden kallar känns det bra att lämna över till en så kompetent person som Karina. Det ska bli spännande att följa hur hon och styrgruppen vidareutvecklar projektet till gagn för vår älskade trädgårdsbransch, säger Berit Haggren.

Stora Planteringsveckan är ett branschgemensamt event i landets trädgårdsbutiker med start den första lördagen i september. Syftet är att sprida inspiration och kunskap om trädgård, odling och om hösten som planteringstid.

Källa: Storaplanteringsveckan.se