Systerdottern tar över på Åbergs Trädgård

Karin Hall, systerdotter till Kjell Åberg tar över Åbergs Trädgård.
Karin Hall, systerdotter till Kjell Åberg tar över Åbergs Trädgård.

Det blir Kjell Åbergs systerdotter Karin Hall som tar över Åbergs Trädgård utanför Ystad, efter konkursen tidigare i sommar. Hon kommer att driva den anrika plantskolan vidare i ett nybildat bolag. Karin har vuxit upp med Åbergs, sommarjobbat där, både som barn och som tonåring och även under ett antal säsonger som vuxen.

Under en femtonårsperiod fram till 2012 bodde hon i England och jobbade då inom byggvarubranschen med tillhörande trädgårdscenter. De senaste fem åren har hon arbetat på Hornbach i Stockholm med ansvar för trädgårds- och växtavdelningen. Att hon skulle ta över familjeföretaget kom upp som idé under diskussionerna efter sommarens konkurs.

– Visst är det ett stort åtagande men jag har lovat att ge det mitt bästa. Det tycker jag att företaget är värt och jag hade ångrat mig om jag inte försökt. Åbergs är en stor tradition som har funnits så länge, vi har ju 150-årsjubileum nästa år, konstaterar hon.

Karin Hall är 46 år och förutom växtintresse, är hon intresserad av marknadsföring, optimering och andra företagsfrågor. I och med att hon tar över Åbergs Trädgård kommer hon att flytta till Skåne.

Samtliga fast anställda kommer att erbjudas att stanna kvar på företaget. Trädgården kommer att vara öppen som vanligt fram till och med första veckan i november. Däremot har caféet stängt för säsongen men öppnar igen till våren.

Av Lisa Ising