Anna Törnebrant ny vd på Sydgrönt

Anna Törnebrant är ny vd för Sydgrönt Ekonomiska förening.
Anna Törnebrant är ny vd för Sydgrönt Ekonomiska förening.

Anna Törnebrant tillträder sin post den förste oktober. Hon har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi och har arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007. Närmast kommer Anna Törnebrant från Royal Canin och Mars Inc där hon de senaste åtta åren har arbetat med marknad och försäljning på företagsledande positioner. Tidigare har hon ansvarat för den nordiska marknadens finans och försäljning på företaget Barilla, samt varit managementkonsult på Deloitte med fokus på logistik och förändringsledning.

Med sina sammantagna erfarenheter från livsmedelsbranschen blir hennes uppdrag att leda Sydgrönt Ekonomisk förening och dess fem helägda bolag, samt att driva deras fortsatta utveckling på marknaden och position för svenskodlad frukt och grönsaker.

– Vi har sökt en stark och värdestyrd ledare som trivs med att driva företag i en hög förändringstakt och är mycket glada att Anna har accepterat rollen som vd, säger Sydgrönts ordförande Lars Wall Persson.

Anna Törnebrant efterträder Sara Berger som går vidare till ett nytt vd-uppdrag inom livsmedelsbranschen, efter fyra framgångsrika år på Sydgrönt.

Källa: Sydgrönt