Företagande på schemat

Campus Nyköping kommer till hösten att få starta Yh-utbildningen Trädgårdsmästare med inriktning odling, innovation och företagande. Den nya utbildningen är särskilt framtagen av Campus Nyköping tillsammans med erfarna företag och personer i branschen till exempel Stolt Mat i Sörmland, Sörmland Matkluster, Agro Sörmland samt Ica och Coop.

Syftet med utbildningen är att kunna möta den stora efter­frågan från konsumenter som finns på närodlade grödor, genom affärsmässigt stärkta odlingsföretag. Utbildningen är också ett led i Sveriges och Sörmlands livsmedelsstrategi.

– Den här utbildningen har verkligen saknats. Det finns en så tydlig konsumentefterfrågan av närodlad, närproducerad mat och även tydliga strategier för att det är dit vi behöver nå för miljöns skull. Den här utbildningen kan lyfta personer och mindre aktörer till nästa nivå av affärsmässighet, vilket är väldigt viktigt. Vi är så glada att utbildningen är beviljad och hoppas på fulla klasser från hösten 2022, säger Malin Ahnelöv, process­ledare för Stolt Mat i Sörmland i ett pressmeddelande.

Utbildningen som har 32 platser hålls på 1,5 år och sker främst på distans. Sista anmälningsdatum är 6 maj. Ansök nu!

Källa: Stolt Mat i Sörmland